تأکید نماینده ایران بر حذف سلاح‌های هسته‌ای در جهان-راهبرد معاصر

تأکید نماینده ایران بر حذف سلاح‌های هسته‌ای در جهان

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین بر لزوم حذف سلاح‌های هسته‌ای در جهان تأکید کرد و گفت: ایران قویا نگهداری، انباشت، توسعه، نوسازی، استفاده و اشاعه سلاح‌های هسته‌ای در جهان را رد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 22
کد خبر: ۱۶۰۳۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، «محسن نذیری اصل» سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، با حضور در نشست پنجاه و نهم کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای، ضمن تشریح مواضع اصولی کشورمان، بر ضرورت حذف کامل همه سلاح‌های هسته‌ای تأکید کرد.

 

نذیری اصل در این نشست ضمن تکرار موضع دیرینه و اصولی کشورمان در مورد لزوم حذف کامل همه سلاح‌های هسته‌ای، افزود: جمهوری اسلامی ایران قویا نگهداری، انباشت، توسعه، نوسازی، استفاده و اشاعه سلاح‌های هسته‌ای در جهان را رد می‌کند.

 

وی همچنین ضمن یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۹۷۴ پیشنهاد ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه را ارائه کرد که مورد حمایت جامعه بین‌المللی قرار گرفت، افزود: در همین راستا، ما مجدداً حمایت قوی خود را از اهداف معاهده منع جامع آزمایشات هسته‌ای اعلام می‌کنیم و اعتقاد راسخ داریم که توقف همه انفجارهای آزمایشی تسلیحات هسته‌ای و سایر انفجارهای هسته‌ای و همچنین پایان دادن به توسعه و بهبود کیفی سلاح‌های هسته‌ای، اولین گام ضروری برای خلع سلاح هسته‌ای کامل است.

 

نذیری اصل در ادامه خطاب به نمایندگان دولت‌ها خاطرنشان کرد: اگر انتظار داشته باشیم که اهداف عالی معاهده به طور کامل محقق شود، تعهد مستمر همه کشورهای امضا کننده، به ویژه کشورهای دارای سلاح هسته‌ای، به خلع سلاح هسته‌ای ضروری است.

 

وی در همین راستا افزود: از آنجایی که معاهده منع جامع آزمایشات هسته‌ای بخشی جدایی ناپذیر از ساختار خلع سلاح هسته‌ای است، ما قویاً معتقدیم که کشورهای دارای سلاح هسته‌ای مسؤولیت ویژه‌ای در قبال لازم الاجرا شدن این معاهده دارند.

 

نماینده کشورمان در سخنرانی خود همچنین ضمن ارزیابی سایر اقدامات و عملکردهای دبیرخانه کمیسیون مقدماتی معاهده، از اقدامات آموزشی و ظرفیت‌سازی انجام شده در زمینه فعالیت‌های مرتبط با راستی‌آزمایی تشکر و توصیه‌های لازم را از جمله تمرکز بیشتر تلاش‌ها، منابع آموزشی و ظرفیت سازی لازم بر ممنوعیت آزمایشات هسته‌ای که تنها هدف این معاهده است، ارائه کرد./ فارس

ارسال نظر